miercuri, 22 ianuarie 2014

ALGORITMUL de autorizare si preluare a unui blog din sistemul Consiliului National al Societatii CivilePasul 1: Crearea unui cont Google (pt. acei care nu dispun de un astfel de cont)
Atentie! Inainte de a incepe aceasta operatiune, este necesar sa aveti un cont de e-mail valid (in functiune) pe Yahoo sau pe alte platforme, cu exceptia Gmail.
a)      Deschideti pagina centrala de Internet a CNSC (http://cnsc-forta3.blogspot.ro/)  si dati clic pe textul "Autentificare" ( situat in coltul din dreapta sus).

 


b)      In noua fereastra, inserati datele personale cerute de formular , pentru crearea contului dumneavoastra Google:
c)      Dupa crearea contului Google, retineti (notati-va in agenda) e-mailul si parola cu care va veti autentifica pe acest cont, de fiecare data.d)     Inchideti pagina de Internet pe care ati realizat operatiunile de mai sus.

Pasul 2: Intrarea pe blogul localitatii si postarea

a)      Deschideti blogul localitatii si dati clic pe "Autentificare":


b)      Inscrieti datele de autentificare pe contul dvs. Google, in caseta care apare:c)      Deschideti casuta dvs. de e-mail si apasati pe link-ul/butonul  expediat de responsabilul pe probleme de organizare al CNSC prin care sunteti invitat sa contribuiti la blogul localitatii.


d)     In fereastra care apare, dati clic pe butonul portocaliu, aflat in dreptul denumirii blogului localitatii:

  


e)      In urmatoarea fereastra apare un editor de text si butoane pentru inserarea de fotografii, link-uri, filme, etc. Puteti scrie textul direct in spatiul destinat sau il puteti prelua cu "Copy/Paste" din alte fisiere de pe calculatorul dvs. Este important sa treceti si titlul postarii, in spatiul special destinat. Nu uitati sa apasati pe butonul "Salvati". Ulterior veti putea reveni la postarea dvs. pentru completari sau pentru stergerea ei in totalitate.


Pentru alte detalii, puteti gasi sfaturi pe Internet sau puteti contacta Secretariatul CNSC. In functie de intrebarile, propunerile si obiectiunile dvs. precum si de evolutiile tehnice in gestionarea de catre Google a platformei Blogger, acest algoritm va fi completat, periodic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu